Saavutettavuus ja esteettömyys


Tietoa elokuvanäytösten saavutettavuudesta ja esteettömyydestä.


Saavutettavuus

Teatterimme kotimaisten elokuvien näytökset ovat aina kuulovammaisille tekstitettyjä.

Kuvailutulkkaus auttaa näkövammaista asiakasta nauttimaan elokuvasta. Kuvailutulkkauksella tarkoitetaan äänitettä, jossa kuvailutulkki sanallistaa valkokankaan tapahtumat, henkilöt ja näkymät. Kuullaksesi äänitteen tarvitset puhelimeesi tai muuhun älylaitteeseen MovieReading-sovelluksen, johon tallennetaan kyseisen elokuvan äänite ennen elokuvan alkua.


Moviereading mobiilisovelluksen asennus ja käyttö


Kuvailutulkkaus sovellus


Ennen elokuviin tulemista:

MovieReading-sovelluksella saat kuvailutulkkauksen tai tekstityksen älylaitteeseesi. Tarvitset Android* tai iOS** käyttöjärjestelmällä olevan puhelimen tai tabletin sekä kuulokkeet. Kirjoita laitteesi sovelluskaupan (Google Play tai Apple App Store) hakukenttään ’moviereading’ ja valitse sovellus. Asenna sovellus ja hyväksy käyttöoikeudet. Avaa sovellus ja siirry Settings-välilehdelle jos ohjelma ei automaattisesti sinne ohjannut. Painamalla ’Country’-valintaa pääset vaihtamaan maasetuksia. Selaa valinta Suomen (Finland) kohdalle ja paina ’OK’. Market-välilehdeltä pääset lataamaan elokuvan kuvailutulkkauksen ja tekstityksen. Valitse haluamasi elokuva ja aukeavalta sivulta paina ’Audio description’ kohtaa. Aukeaa latauksenvarmistuslaatikko (Download this content?), johon vastataan ’Yes’ ja lataus alkaa. Lataamasi elokuva on valittavissa ’My Movies’ –välilehden alta ja olet valmis saapumaan elokuviin.

Saavuttuasi elokuvateatteriin:

Säädä näytön kirkkautta himmeämmälle, jotta se ei häikäise muita katsojia. Laita lentokonetila päälle laitteeseen, jolloin se katkaisee yhteydet eikä tarvitse pelätä puhelimen soivan kesken näytöksen. Kytke kuulokkeiden johto puhelimeen. *** Käynnistä MovieReading-sovellus. Kun elokuva alkaa, valitse ’My Movies’ –välilehden valikosta lataamasi elokuva. Ponnahtuslaatikko varmistaa vielä, että olet asettanut kirkkauden ja lentokonetilan. Paina ’OK’ ja sovellus aloittaa valitsemasi kuvailutulkkauksen tai tekstityksen toiston.

Sovellus synkronoi puhelimen mikrofonin kautta itsensä automaattisesti kohdalleen. Jos saavut myöhässä, tai poistut esimerkiksi käymään wc:ssä; voit tarvittaessa painaa sovelluksen ’synchronize’-painiketta. Sovelluksella menee hetki synkronoinnissa, joten odotathan maltilla. Sovellus on synkronoinut elokuvan kanssa, kun juokseva aika on vaihtunut punaisesta harmaaksi (Android) tai sovellukseen tulee teksti ’Synchronized’ (iOS).

* Android 4.4 tai uudempi

** iOS 8.0 tai uudempi

*** Huomaa etteivät bluetooth-kuulokkeet toimi lentokonetila päällä


Esteettömyys

EU:n Vammaiskortin haltijan avustaja pääsee aina veloituksetta elokuviin silloin, kun kortissa on A-merkintä. Pyörätuoliasiakkaan avustaja pääsee veloituksetta elokuviin yhdessä avustettavan kanssa.

Teatteri on katutasossa ja aula samassa tasossa salin sisäänkäynnin kanssa.
Oiviaukoissa kynnykset.
Henkilökunta auttaa paikan päällä.

Teatterin aukioloaikana saat apua puhelimella. Aukioloaikojen ulkopuolella ota yhteyttä sähköpostilla.